Tips

eet het seizoen

eet het seizoen

Op elke regel bestaat een uitzondering. Zo ook op ‘goedkoop is duurkoop’. Want biologisch eten volgens de seizoenen is een stuk voordeliger… en lekkerder. Dus: Weinig poen? Eet het seizoen!
groene vingers kun je kweken

groene vingers kun je kweken

Zie je het voor je? Je hebt zin in een tomatensalade met basilicum. In plaats van naar de buurtsuper te gaan, pluk je van je eigen planten. Óf je maakt een wandeling en komt terug met een mand vol acaciabloesem waar je een heerlijke likeur van gaat maken... Klinkt leuk toch! En ook nog eens heel biobudget! Geen groene vingers? Dan gaan we die kweken!
kook voor jezelf, niet voor de vuilnisbak

kook voor jezelf, niet voor de vuilnisbak

Oei. We gooien jaarlijks met z'n allen 0.7 miljard kilo aan eten weg. Waarde: 2.5 miljard euro. Omgerekend per huishouden komt dit neer op vierhonderd euro per jaar... Slecht voor het milieu, én dus voor je portemonnee. Want bedenk eens hoeveel heerlijke bioproducten je daar van had kunnen kopen.
koop voor een dubbeltje, eet voor een kwartje

koop voor een dubbeltje, eet voor een kwartje

Vele wegen leiden naar Rome en veel manieren leiden tot een mindere aanslag op je bankrekening! Hoe? Lees het hier!