Het Grote Stamppotboek vol ontzettend plakkerige, handige en explosieve experimenten

Cover-home-3d

Nooit had ik mijn zevenjarige zoon zo hard horen lachen bij het lezen van een boek. En zeker niet bij een kookboek! Hij bladerde in Het Grote Stamppotboek en schaterde het uit bij het zien van de bonendrol en de kotsende pompoen. Gelukkig staan er behalve deze wat vies ogende stamppotjes er ook heel wat mooie stamppotcreaties in. Denk aan de tompouce van stamppot, kleurige ufo´s, stamppot-pizza en een heuse barbiestamppot. Daar krijg ik persoonlijk meer trek van!

hutspot tompouce met wortelgelei

Naast mooie, vies-ogende, grappige maar altijd lekkere stamppotreceptjes biedt dit boek meer dan alleen maar kookplezier. Zo staan er door het boek heen groentepaspoortjes. Daar staan heel veel bijzondere weetjes over boerenkool, doperwtjes, boontjes en nog veel meer groenten. En daarnaast staan er veel experimenten in als bijvoorbeeld lijm maken van aardappels en verf maken van spinazie en bietjes.

Kortom: Met Het Grote Stamppotboek breng je plezier (terug) in de keuken en aan tafel. Want welk kind is er nou niet dol op stamppot? Mijn zonen in ieder geval wel. Inmiddels hebben we het voorjaarsstamppotje met vogelnestjes gemaakt. En binnenkort -want ik kan er niet om heen, mijn zevenjarige wil het zo graag- gaan we ook voor de kotsende pompoen.

Het boek kost 24.95  en is dat ook zeker waard. Bestel ´m bij Bol.com , bij de uitgeverij of via de boekhandel. Het Grote Stamppotboek is duurzaam gedrukt in een Groningse drukkerij. Ook fijn.

Het creatieve en culinaire brein achter dit boek is meervoudig wereldkampioen stamppot-maken Werner Drent. Hij ziet, naar eigen zeggen, overal stamppot in. En hierbij komt zijn banketbakkersachtergrond goed van pas. De illustraties en vormgeving zijn het werk van Helga de Graaf (die ook mijn boek BioBudget zo mooi heeft opgemaakt en geïllustreerd). En de teksten zijn van Marije Sietsma, tevens de uitgever van dit geweldige boek (Loopvis).

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |