Couscous van bloemkool

Bloemkoolsoep, gegratineerde bloemkool, bloemkool met een sausje. Met bloemkool kan je alle kanten op.  Deze bereiding van Patron Cuisinier Eric van Veluwen, ken je vast nog niet. Couscous van bloemkool! Laat je verrassen door dit heerlijke biobudgetrecept!

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

  • 1 bloemkool
  • 1 gesnipperde ui
  • ½ prei
  • 1 tl kerrie
  • 2 tenen gehakte knoflook
  • ½ ragfijn gesneden Spaanse peper
  • Snuf pimenta dioica (ofwel piment)
  • 2 dl kokosmelk
  • Peterselie fijngehakt
  • Koriander fijngehakt
  • Olie om in te bakken
  • Peper & zout

Couscous van bloemkool

Was en snijd de bloemkool ter grootte van maïskorrels.Bak de knoflook met de ui in de olie kort aan. Voeg de kerrie, de Spaanse peper, de piment en de bloemkool toe. Blus af met de kokosmelk en laat nog 3 minuten nagaren. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de peterselie en koriander op het laatst toe.

Eet smakelijk!

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |