Aardappelrozetjes

Moeten de aardappels op en/of heb je eidooiers over dan is dit recept perfect! Rozetjes van aardappelpuree! Ze staan heel feestelijk op je bord en doen onmiddelijk aan een chic kerstdiner denken. Toch maak je ze van goedkope restjes gekookte aardappel en wat overgebleven eidooiers!

voor ca. 16 stuks

  • 500 gram gekookte kruimige aardappels
  • 50 gram boter
  • 1 ei
  • 2 eidooiers
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Pureer de gekookte aardappels. Verwarm en roer boter, peper, zout en nootmuskaat erdoor. Klop het ei en de eidooiers krachtig los en voeg al roerend door de aardappelpuree. Laat iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schep de puree in een spuitzak met een grote, stervormige spuitmond. Leg bakpapier op de bakplaat. Spuit hierop mooie rozetten van puree. Bak in 10 minuten mooi bruin.

Tip! Je kunt ze goed invriezen voor later gebruik. Houd in dat geval een baktijd van slechts 7 minuten aan, tot ze net beginnen te kleuren. Vries ze eerst los van elkaar en doe ze dan bij elkaar in een diepvrieszak. Laat ze ontdooien wanneer je ze nodig hebt. Bak ze in ca. 5 minuten af in een hete (ca. 220 graden) oven.

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |