Geroosterde paprika’s

Chef Lisette Bossert: ‘Als je in de gelukkige omstandigheid verkeerd en in de buurt van een biologische paprikakweker woont dan is het de moeite waard om eens aan te kloppen met de vraag of ze hun afgekeurde paprika’s willen verkopen. Afgekeurd wil zeggen dat de paprika’s wat afwijken in vorm, een uitstulpsel of een plekje hebben. In dit land geldt de regel: “niet perfect = niet geschikt” en dus is de groente voor de handel niets waard. Onzin natuurlijk, imperfectie doet immers niets af aan de smaak. Bezoek die telers daarom en scoor voor een luttel bedrag hun uitgerangeerde producten. In Brabant ga je daarvoor naar Fa Jonkers in Oirschot. Laatst kocht ik een grote zal met B-keus rode paprika’s bij ze en vandaag roosterde ik ze in de oven……’

Voor heerlijke geroosterde paprika’s heb je nodig:

  • een stel rode biologische (imperfecte) paprika’s
  • olijfolie
  • peper en zout
  • paar tenen knoflook

Tip: als je niet in de gelukkige omstandigheid bent om vlakbij een biologische paprikateler te wonen dan heb je vast wel een natuurvoedingswinkel in de buurt. Meestal hebben ze daar een bak met groenten met flink wat korting die niet meer voor de volle prijs verkocht kan worden. Zo ook paprika’s!

Roosteren

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij de paprika’s in vieren en verwijder zaadlijsten en het kroontje. Leg een vel bakpapier op een bakplaat Leg de paprika’s er met hun velkant naar beneden op. Strooi wat zout en versgemalen peper over de stukken heen. Sprenkel wat lekkere olijfolie over de paprika. Leg in een hoekje wat tenen knoflook schuif de plaat in de oven en bak ze gedurende 45 minuten geurig en gaan. Neem een diepvrieszak en doe de gare paprika’s erin en laat afkoelen.

Samenvoegen en genieten!

Verwijder de velletjes van de paprika en vang het lekkere vocht op. Druk de gepofte knoflook uit de hulsjes en prak het fijn. Meng de pulp met het paprikavocht en schep de over de groente heen. Heerlijk met een stuk brood om het vocht mee op te deppen!


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |