Ovenschotel van puree, wortel en spruitjes met een korst van Parmezaanse kaas en gehaktbrood

Dit gerecht is een feest voor je mond: het zoete van de wortel, het smeuïge van de puree, het bittertje van de spruitjes, het krokante van de gratin en de stevige bite van het gehaktbrood. Dit recept komt van MTLD te Amsterdam.

Voor de ovenschotel

  • 400 gr wortel (schoon), in plakjes van ongeveer ½
  • cm dik
  • 400 gr spruitjes (schoon), in vieren gesneden
  • 1kg aardappelen (schoon), in stukken gesneden
  • 100 gr roomboter
  • 250 ml melk
  • 200 gr Parmezaanse kaas
  • 3 flinke takken tijm
  • zout en peper

Voor het gehaktbrood

  • 400 gr gehakt half-om-half
  • 50 gr paneermeel
  • 1 ei
  • 1 ui, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 gr zout
  • 2 gr peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 lik mosterd
  • 1 paprika is optioneel, in stukjes

Bereidingstijd: 30 minuten / Oventijd: 50 minuten

 

Gehaktbrood

Verwarm de oven voor op 180°C . eng de gesneden ui (en evt. de paprika) goed met de gehakt en de andere ingrediënten. Doe het mengsel in een kleine cakevorm en druk stevig aan. Plaats de vorm in de voorverwarmde oven en bak het in ongeveer 50 minuten gaar.

Puree

Kook de aardappelen gaar en maak hier een puree van met de melk en boter. Breng op smaak met zout en peper. Kook de wortels en spruitjes beetgaar en meng ze door de puree. Voeg ook de tijm toe en doe alles over in een ovenschaal. Bestrooi er Parmezaanse kaas over en plaats het in de oven onder de grill om te gratineren.

Ovenheerlijke MLTD gewenst!

Ps: Om het gerecht voordeliger te maken kan je kiezen voor gewone kaas in plaats van Parmezaanse en de paprika vervangen door kleine stukjes wortel.

 

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |