Mungbonendal

 

Dal wordt gemaakt van linzen, erwten of bonen. Ze vormen een belangrijk onderdeel van onder meer de Indiase, Nepalese en Pakistaanse keuken. Er zijn bijna zoveel varianten dal als dat er mensen zijn. Restaurant Hagedis (uit Den Haag) voegt er dit heerlijke voedzame recept aan toe!

Weektijd mungbonen: 1 nacht / bereidingstijd: ca een half uur

 

  • 500 gr. mungbonen
  • 1 kaneelstokje
  • 500 ml kokosmelk
  • 1 rode peper
  • 50 gr verse gember
  • ½ bol knoflook
  • ½ tl komijnzaad
  • 1 el kurkuma
  • eventueel wat water

Weken duurt een nacht

Laat de mungbonen een nachtje weken.

Vijzel een pasta

Maak een pasta van de peper, gember, knoflook, komijn en kurkuma. Een vijzel of een keukenmachine is hierbij handig.

Piek met deze dal

Bak de pasta in wat olie en voeg de mungbonen toe. Schenk de kokosmelk erover, voeg het kaneelstokje toe en laat het geheel op zacht vuur pruttelen totdat de mungbonen gaar zijn. Voeg eventueel wat water toe als de dal te droog wordt.

Serveer met raita, naanbrood of rijst.

SchanDALig lekkere maaltijd gewenst!

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |