Aardappel-preisoep met broodje ’n bietenhummus

Lekker als flinke voedzame lunch of lichte maaltijd: Aardappel-preisoep met een broodje met bietenhummus! Dit recept komt uit de keuken van Eef & Lien catering. 

Voor de soep:

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 400  gram aardappels
  • 500 gram waspeen
  • 2 el olijfolie
  • 2 groentebouillon tabletten
  •  peper en zout
  • room naar eigen wens

 Voor de hummus:

  • 1 blikje kikkererwten
  • 135 gram tahin (sesampasta)
  • 4 eetl citroensap
  • 4 tenen knoflook
  • zout
  • 1 gekookte biet
  • scheutje olijfolie
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 4 of 8  sneetjes brood naar smaak

Snijden

Los de bouillontabletten op in 1 liter kokend water. Snipper de ui. Snijd de prei in fijne ringen en de schoongemaakte waspeen in plakjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes.

Fruiten, koken en pureren

Verhit de olie in een soeppan en voeg de ui toe. Doe de groenten er na 3 minuten bij en bak nog 2 minuten. Schenk dan de bouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg peper en zout toe. Pureer de soep  en roer er wat room door.

De hummus van biet

Doe de uitgelekte kikkererwten , geraspte biet,  tahin, geperste knoflook, citroensap en zout in een kom en pureer met de staafmixer. Doe er olijfolie bij om smeuiger te maken. Smeer de hummus op geroosterd brood, kruimel er de geitenkaas over en serveer bij de soep.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |