Aardappelsla met verse kruiden en halfgedroogde tomaatjes

Chef Lisette Bossert: ‘Van die halfgedroogde tomaatjes krijg ik maar geen genoeg. Ze zijn zo lekker, intens van smaak en geur. Je kunt ze met zowat alles combineren. Zo zijn ze heerlijk door de pasta met een schep goede pesto, maar ook op een “gewone” boterham met bio kaas doen ze het uitstekend. Mocht het recept teveel voor een keer zijn, geen probleem, je kunt ze een dag of vier in de koelkast bewaren. Wil je ze nog langer goed houden stop de tomaatjes dan in een pot en overgiet ze met (olijf)olie. Schut de pot even tot alle luchtbelletjes verdwenen zijn.’ 

Serveer deze sla bij de lunch of als bijgerecht bij het diner. Voeg je er wat geiten- of schapenkaas of een handvol vers geroosterde walnoten en aan toe dan heb een heerlijk maaltijdsalade.

Voor vier:

Halfgedroogde tomaatjes en de dressing

Maak naar de bovenstaande recepten de dressing en de halfgedroogde tomaatjes.

Stoom de aardappels gaar

Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes van ongeveer 3 cm. Leg ze in een metalen vergiet/zeef of stoompan en stoom ze in 15 minuten gaar maar niet zacht. Spoel ze kort af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen en laat ze uitlekken.

Bijna klaar…

Snij de lente-ui in dunne plakjes, hak de peterselie fijn. Meng de kruiden, kappertjes en tomaatjes voorzichtig door de aardappelblokjes. Voeg zoveel dressing toe als je lekker vindt. Maal er naar smaak nog wat peper en zout overheen. Eet heerlijk!

Het is ook heel lekker om wat verse basilicum of dille of waterkers door de salade te mengen.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |