Afterparty-feesthoed-pizza-cones

Klikken voor opties

Herkenbaar? Van die rondzwervende feesthoedjes na een feestje? Bijna had ik ze bij het oud papier gedaan totdat ik bedacht dat de hoedjes ook goed kunnen dienen als vorm voor pizza-cones. Ideaal om de leftovers van het feest in te verwerken!  

Nodig:

  • Zoveel feesthoedjes als eters
  • zoveel ovenbestendige mokken als eters
  • aluminiumfolie
  • Pizzadeeg (voor 4 pers. neem je 500 g bloem, 7 g gist, 2 el olijfolie, 1 dl lauwwarm water en 5 g zout).
  • genoeg leftovers en/of verse groenten/vlees/vis/kaas om de pizza’s te vullen

Stap 1:

Klikken voor opties

Bedek de feesthoedjes met aluminiumfolie.

Stap 2

Klikken voor opties

Drapeer hierover het pizzadeeg en bak het in circa 6 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven halfgaar.

pizza ongebakken

Stap 3

Zet de pizza-cones in een ovenbestendige mok en vul ze met wat je lekker vindt. Doe ze weer voor +/- 5 minuutjes in de oven.

Stap 4

pizzabekerpizza

Garneer desgewenst met verse kruiden als bijvoorbeeld basilicum en geniet!

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |