Andijvierolletjes met gehakt (of paddenstoelen met noten), rijst en tomaat

Een heerlijk comfort food receptje van bio cateraars Eef & Lien: Andijvierolletjes met gehakt (of paddenstoelen met noten voor een vega versie), rijst en tomaat. Jammy!

  • 250 gram biologisch rundergehakt of 200 gram mix van paddenstoelen en 50 gram grof gemalen noten voor een vega versie
  • 1 krop andijvie
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gram rijst
  • 1 eetlepel muntblaadjes
  • 2 deciliter bouillon
  • 2 teentjes knoflook (fijn-geperst)
  • 1 lente-uitje (in ringen gesneden)
  • handje zwarte olijven
  • 100 gram feta
  • 1 blikje gepelde tomaten

Andijvie blancheren

Blancheer de andijviekrop ca. 3 minuten in ruim kokend water met zout. Spoel hem hierna koud af. Snijd het hart eruit (dit wordt voor de salade gebruikt) en spreid de bladeren uit op een theedoek.

Gehakt of paddenstoelen bakken

Verhit 1 eetlepel olie, doe de tomaten en 1 teen knoflook erbij en kook 8/10 minuten, voeg eventueel wat water toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit 2 eetlepel olijfolie in een pan en roerbak hierin het gehakt ( of de paddenstoelen) met 1 teen knoflook rul en bruin.

Blussen en koken

Voeg de rijst, de lente-uitjes en de munt toe en blus het geheel af met de bouillon. Laat zachtjes koken met deksel op de pan tot de rijst gaar is. Maak op smaak af met zout en peper (en voeg de noten toe bij de vegaversie). Verdeel het over de bladen van de andijvie. Rol het netjes op: vouw eerst de zijkanten in en rol het dan op. Leg de rolletjes in de tomatensaus in een ovenschaal en zet de schaal ca. 15 minuten in een oven van 150C.

Andijviesalade

Maak een salade van de rest van de fijngesneden andijvie met de olijven en verkruimelde feta. Doe hier een dressing bij naar smaak, of klop 3 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel witte wijnazijn, theelepel honing, zout, peper naar smaak door elkaar.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |