Aubergine en courgette van de grill op brood met kruidenyoghurt en linzen-bataat-ruccola

aubergine courgette bakpapierpakketjes

Bakken in bakpapierpakketjes is een van de favoriete methodes van chef Lisette Bossert. Dat is niet voor niets want het resultaat is altijd geweldig. En ook fijn: het is zelfs voor de grootste keukenkluns prima te doen. BioBudget is helemaal fan van Bossert’s methode! En man o man wat een lekker recept is dìt: Aubergine en courgette van de grill op brood met kruidenyoghurt en linzen-bataat-ruccola. Uiteraard mét de bakpapierpakketjes-methode.

Tegenwoordig is bakpapier steeds meer te koop in kant-en-klare vellen met de grootte van een gemiddeld bakblik. Reuze handig maar niet als je bakpapierpakketjes maakt in wat grotere hoeveelheden. Let er dus op welk papier je koopt!

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram courgette, in plakken van 1.5 cm
  • 400 gram aubergine, in plakken van 1.5 cm
  • Olijfolie
  • 150 gr. linzen
  • 2 stuks pitabrood of oude boterhammen
  • Kruidenyoghurt: 2 dl Griekse yoghurt, 2 teen knoflook, 2 el citroensap (gebruik de schil voor de bataat), 2 el olijfolie, 1 el fijngehakte verse dille, 1 el fijngehakte verse munt, peper+zout naar smaak
  • 300 gram zoete bataat, geschild en in kleine blokjes
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 5 repen citroenschil
  • 2 tenen knoflook, ongeschild
  • Handvol ruccolablad

Bereiding:

Bakken in pakketjes van bakpapier

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de aubergineplakken op een stuk bakpapier op een ovenplaat. Bestrijk beide kanten met ongeveer 3 el olijfolie en bestrooi met peper en zout.

Neem een stuk bakpapier van 50 cm lang. Leg daarop de bataatblokjes en ongepelde knoflook. Bestrooi met peper en zout, tijm, citroenschil en 1 el olijfolie erbij, hussel goed door. Vouw het papier aan twee kanten over de berg bataatblokjes. Vouw ook de andere twee kanten naar elkaar toe. Draai het pakje om en leg het naast de aubergine op de bakplaat. Schuif gedurende 25 minuten in de oven.

Kruidenyoghurt maken

Meng alle ingrediënten voor de kruidenyoghurt en zet koud weg.

Toast met auberine, courgette en kruidenyoghurt, yammy!

Rooster het brood in een broodrooster, scheur in stukken en leg op een bord. Bestrijk de courgetteplakken licht met olijfolie. Bak ze in een grillpan en leg ze op het brood en bestrooi ze met peper en zout.  Leg de aubergine-plakken tussen de courgetteplakken op het brood. Lepel de kruidenyoghurt over de groenten en bestrooi met wat peper en (gerookt) paprikapoeder.

Bataat

Vouw na 25 minuten het pakketje van de bataat open. Haal de knoflooktenen eruit, verdeel de bataat in een enkele laag over het papier en zet het nog 10 minuten in de oven.

Linzen met de knoflook

Kook de linzen in 15 minuten beetgaar. Prak de knoflooktenen en meng die met 1 el olijfolie en wat peper en zout door de linzen.

Serveren!

Leg de ruccola op een bord en schep daar om en om de linzen en bataatblokjes over.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |