Bataat en wortelpeterselie in romige kerriesaus met gember en basilicum

bataat en wortelpeterselie

Serveer dit heerlijk romige gerechtje van bataat en de wat onbekende maar niet onbeminde wortelpeterselie met basmatirijst en spitskool (in dunne repen snijden, 1 minuut blancheren in kokend water, koud spoelen, uit laten lekken in een vergiet, snel roerbakken in wat olijfolie met knoflook en citroenschil) en eventueel wat zacht gebakken witvis.

  • 100 gram ui, in blokjes
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 gram zoete bataat, in blokjes van 3 cm
  • 200 gram wortelpeterselie, in blokjes van 3 cm
  • 2 tl geraspte verse gember
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 dl room
  • bosje basilicum, het blad
  • Peper en zout
  • olijfolie

De groenten bakken

Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan. Bak de ui en knoflook op middelhoog vuur aan maar niet bruin. Voeg bataat en wortelpeterselie toe en roer goed om. Voeg kerrie en gember toe en bak ze op middelhoog vuur even aan.

Room erbij en … bakpapier

Voeg de room toe en wat peper en zout. Leg een vel bakpapier over de pan en daarop de deksel, zo sluit je de inhoud goed af en verdamp het vocht niet zo snel. Breng het gerecht aan de kook en zet het vuur dan zacht.

Garen

Gaar de groenten in 15 minuten, roer tussendoor een keer door. Wordt het gerecht te droog voeg dan een scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout en garneer met basilicum.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |