Bietjesstoofpot

Dit heerlijke bietenstoofje komt uit de keuken van Marion Pluimes.

Gebruik de loof van de biet voor in een soep. Bieten zijn het gehele jaar door verkrijgbaar. Winterbieten hebben een langere kooktijd.

  • 300 gr. rode bietjes, geschild en in blokjes
  • 1 ui, geschild en gesnipperd
  • 8 gedroogde abrikozen, in reepjes
  • 4 eetl roomboter
  • zout
  • 1 scheut tamari
  • peper

Fruiten

Smelt de roomboter en fruit de ui. Voeg de bietjes toe en fruit die even mee.Voeg de abrikozen toe en het zout.

Stoven

Laat dit met de deksel op de pan op een laag vuur 10 minuten stoven. Voeg dan tamari toe en stoof nog 10 min. Controleer tussendoor of er voldoende vocht in zit en voeg eventueel een scheutje water toe.

Smakelijk!

 

 

 


1 reactie

  1. Nicole 10 oktober 2013 @ 13:34

    Het was werkelijk heerlijk! Echt een aanrader. Je kan er zowel rijst als aardappelen bij doen, en met en zonder vlees

Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |