Bloemenboter

Zomer betekent bloemenpracht! Maar waarom zou je er alleen maar naar kijken als je het ook op kan eten! Elke salade wordt opgefleurd door wat eetbare bloemetjes. Maar als je eens een andere culinaire toepassing zoekt dan val je nu met je neus in de (bloemen)boter. Deze fleurige boter is heerlijk bij een lekker stuk brood of gepofte nieuwe aardappelen.

  • 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • handvol mooie schone verse eetbare bloemen (rozen, goudsbloem, Oost-Indische kers, bloemen van verse kruiden, viooltjes)
  • handvol verse tuinkruiden (bieslook, peterselie, dille, munt, basilicum)
  • halve bol gepofte knoflook (met huid en haar in de oven 180 graden, na 30 minuten is ie geurig en zacht)
  • 1 tl citroenschilrasp
  • peper en zout

Kruiden, bloemen, knoflook snijden/hakken

Haal voorzichtig de blaadjes los van de bloemen en snij ze met een scherp mes in reepjes. Hak de kruiden en de gepofte knoflook fijn.

Beurre de fleurs

Schep bovenstaande ingrediënten en de citroenrasp bij de boter en roer deze goed door. Breng op smaak met peper en zout. Schep de boter met twee lepels of een ijsbolletjestang in een schaaltje of op een bordje.

Eet fleurig!


1 reactie

  1. marion oudhoff 13 juli 2013 @ 19:49

    voor een andere presentatie vd boter zie http://cuisinedamis.blogspot.fr/2013_07_01_archive.html

Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |