Bloemkool in een jasje

Een simpel doch verrukkelijk biobudget-receptje: bloemkool in een beslagje. Lekker met geroerbakte spinazie en aardappeltjes uit de oven!

  • 1 medium grote bloemkool
  • 100 gr bloem
  • 2 eieren
  • 2 tl zout
  • 1 handvol panko ‘breadcrumbs’ (Aziatische breadcrumbs)
  • 1 eetlepel gesneden peterselie
  • 300 ml zonnebloemolie

Bloemkoolroosjes

Snij de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes met 1  eetlepel zout (+/-10minuten), totdat het gaar is.

Beslagje maken

Klop de eieren in een kom en voeg wat zout toe. Doe de bloem in een apart bord, ook  met klein beetje zout. Doe in een derde kom de panko breadcrumbs met  gesneden peterselie.

Bloemkool in een jasje

Laat de gekookte bloemkool goed uitlekken en wentel ze eerst door de bloem, dan door het eierenmengsel en als laatste door het  panko/peterseliemengsel. Verhit de olie en leg de ‘coated’ bloemkool in de olie. Fruit ongeveer 5-7 min, tot dat de bloemkool op alle kanten een gouden kleur heeft.


1 reactie

  1. adeline vogels 26 augustus 2014 @ 19:37

    Dat lijkt me een heerlijk gerecht bloemkool in een jasje.

Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |