Boerenkoolpesto met gekonfijte knoflook en pecannoten

Ja, je leest het goed. Er staat écht: boerenkoolpesto! Dit creatief-met-boerenkool-recept komt uit de keuken van chef Lisette Bossert. Deze super lekkere biobudget pesto smaakt fantastisch bij de pasta, op een boterham met boerenkaas of bij geroosterde wintergroenten.

  • 150 gram boerenkoolblad, nerven verwijderd
  • 2 grote of 4 kleine tenen gekonfijte knoflook*
  • 40 gram gebrande (gezouten) pecannoten

*Gekonfijte knoflook: Haal de teentjes van een bol knoflook los en pel ze. Doe ze in een kleine passende pan en voeg zoveel olijfolie toe tot ze net onder staan. Verwarm de olie tot net onder het kookpunt en laat de knoflook 45 minuten sudderen. Bewaar de gekonfijte knoflook in de koelkast in een afsluitbare pot.

Pesto van boerenkool

Kook de boerenkool in 10 minuten gaar. Giet hem af, spoel de kool koud. Knijp al het vocht er uit en hak de groente grof. Schep de kool in de kom van een keukenmachine, voeg noten en knoflook toe. Hak de inhoud tot een grove pasta. Voeg zoveel olijfolie toe tot je een smeuïge pesto hebt, ongeveer 4 eetlepels. Breng de pesto op smaak met peper en zout.

 

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |