Boerenkoolsoep met krokant gebakken rookworst, aardappel en rode ui

boerenkoolsoep

Hoezo kan boerenkool alleen in de stamppot? Je kan met deze gezonde wintergroente alle kanten op. Door er bijvoorbeeld boerenkoolpesto van maken maar ook deze waanzinnige boerenkoolsoep! Dit recept stond ook in de Visie, het weekblad van de EO.

  • 50 gram ui, grof gehakt
  • 2 teen knoflook, grof gehakt
  • 1 el olijfolie
  • 200 gram aardappel, geschild en in plakken van 2 cm dik
  • 100 gram voorgesneden boerenkool
  • Rasp van ½ citroen
  • 1 tl tijm
  • 6.5 dl water
  • 1 ½ groentebouillonblok
  • Voor de garnering:
  • 100 gram rookworst in blokjes van ½ cm
  • 75 gram aardappel, geschild en in blokjes van ½ cm
  • 50 gram rode ui in blokjes van ½ cm
  • 1 el olijfolie

Voor de soep

Verhit de olie in een pan en smoor de ui en knoflook glazig. Voeg de aardappel, boerenkool, citroenrasp, tijm, water en bouillonblok. Breng het water aan de kook en kook de groente in 10 minuten gaar. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout.

Voor de garnering

Doe de aardappelblokjes in een zeef en houd ze onder de stromende kraan, droog de aardappel op een theedoek of keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de rookworstblokjes krokant en bruin. Schep de worst uit de pan. Bak nu de aardappelblokjes goudbruin in dezelfde pan. Voeg tegen de tijd dat de aardappel bijna klaar is de rode ui-blokjes toe. Roer even goed door. Voeg, als de ui glazig gebakken is, de worst toe en meng goed.

Voor de mooi

Schep de soep in mooie diepe borden. Schep in het midden een flinke lepel van de garnering. Een lust voor het oog én voor de smaakpapillen!


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |