Broccoli hazelnoot confetti

Een heerlijk en verrassend bio bijgerechtje waarbij je ook de stengel van de broccoli gebruikt (wel goed fijnhakken), hoe no waste is dat! Deze broccoli/hazelnoot-confetti past perfect bij pasta. In het restaurant Vlam In de Pan serveren ze dit bijgerecht in een aardewerken bloempotjes.

Chef Femke van den Heuvel: ‘Wil je chique doen? Serveer dan de broccoli/hazelnoot-confetti in een kookring op je bord!’

  • 25 gram boter
  • 2 tl olijfolie
  • 70 gram hazelnoten gehakt en geroosterd
  • 500 gram broccoli
  • 2 el hazelnootolie
  • 40 gram bladpeterselie gehakt
  • 40 gram bosui fijngesneden
  • peper zout

Broccoli wassen, hakken & in roosjes

Was de broccoli, snij de stengel eraf, schil die dik en hak de stengel in kleine blokjes (behoorlijk fijn). Verdeel de broccolibloem in kleine roosjes.

Bakken

Verhit olijfolie en boter in pan, Voeg broccoli en stengel en de hazelnoten toe. Roerbak 2 minuten totdat het beetgaar is. strooi de kruiden erover en bak nog even kort. Besprenkel met de hazelnootolie en maak op smaak met peper en zout.

Smakelijk!


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |