Broccoli met pijnboompitten (of gehakte noten) en sherryazijn

Een super lekker broccoligerechtje uit de keuken van Nina’s Kitchen. Wil je er een maaltijdsalade van maken, voeg dan gekookte bulghur (80gr per persoon) en wat stukjes fetakaas toe. Yammie!

  • 1 medium grote broccoli (ca. 400gr)
  • 2 lente-uien of ½ rode ui
  • handvol pijnboompitten (of budgetvriendelijker gehakte  paranoten, amandelen of het goedkoopste alternatief: hazelnoten)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4-5el olijfolie
  • 2-3el sherryazijn
  • zout en peper

Pijnboompitten/noten kort verhitten

Verhit de pijnboompitten of gehakte noten naar keuze kort in een scheutje olijfolie (let op dat ze niet verbranden) en laat ze afkoelen.

Snipperen

Snipper de lente-uien diagonaal in dunne ‘streepjes’ of de rode ui verticaal (ook heel dun).

Broccoliroosjes

Snij de broccoli in roosjes. Kook het in kokend water voor 4-5 minuten totdat het beetgaar is. Giet de broccoli af en spoel af met koud water zodat de broccoli mooi groen blijft en niet meer kookt.

Mengen en smullen!

Meng olijfolie, sherryazijn en geperste knoflook en roer het door de broccoli terwijl het nog warm is. Voeg de ui toe en bestrooi het met de pijnboompitten of gehakte noten.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |