Broccoli-sesamtaart met Gruyère, maar zonder (nep)vlees

Na het beoordelen van het ‘vlees’  van De Vegetarische Slager, besloot culinair journalist Michiel Bussink een vegetarisch gerecht te verzinnen zonder nepvlees die de grootste vleesjunk zou behagen.

  • 2 flinke stronken broccoli
  • 200 gram bloem
  • enkele scheuten olijfolie
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • half zakje bakpoeder
  • 2 handvol gepelde walnoten
  • 200 gram gruyère kaas
  • 4 eieren
  • 2 deciliter room
  • 1 teentje knoflook
  • theelepel gemalen komijn
  • peper en zout

Raak op stoom

Verwarm de oven voor op 200 graden. Stoom de broccoli beetgaar in een vergiet boven een pan kokend water.

Bak er een taart van

Kneed van de bloem, zout, bakpoeder, sesamzaad wat water en olijfolie een soepel deeg, rol dat uit en bekleed er een springvorm mee. Strooi wat walnoten over de bodem, plus broccoli en daarover geraspte kaas. Dan nog zo’n laag. Daaroverheen de met room, eieren, zout en peper, komijn en uitgeperste knoflook losgeklopte eieren.

Drie kwartier in de oven. En klaar is Kees!

‘Verrukkelijk’, aldus de zwaar aan vlees verslaafde zoon van Michiel Bussink.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |