Broccoli van de gril en spitskool met romige sinaasappeldressing

broccoli van de gril

Een heerlijk  receptje van chef Lisette Bossert: Broccoli van de gril en spitkool met romige sinaasappeldressing! En naast dat het gewoon lekker is, ziet er ook nog mooi uit.  Wat wil een mens nog meer! 

  • 150 gram broccoli
  • olijfolie
  • 150 gram spitskool
  • 1 perssinaasappel
  • 1 handsinaasappel
  • 2 el mayonaise
  • 2 el zure room
  • 1 tl grove mosterd
  • Peper en zout

Bereiding:

Broccoli grillen

Verhit een grillpan. Verwijder de schil van de stronk van de broccoli. Snij de gehele stronk vervolgens in de lengte in plakken van ongeveer 2 cm. Smeer de plakken met een kwast in met olijfolie. Grill de broccoli-plakken in de grillpan tot ze beetgaar zijn en mooie bruine strepen hebben. Leg ze op een bord en bestrooi ze met zout en peper.

Spitskool blancheren

Snij de spitskool in de lengte door midden en vervolgens in dunne parten. Breng ruim water aan de kook en blancheer de spitskool in 2-3 minuten gaar. Spoel met koud water de hitte van de kool en laat uitlekken.

Dressing

Voor de dressing klop je de mayonaise met zure room en mosterd glad. Rasp de schil van een halve sinaasappel en voeg die toe. Pers een halve perssinaasappel uit en voeg het sap toe aan de dressing. Roer goed door en voeg peper en zout naar smaak toe.

Pelé a vif

Snij de schil van de handsinaasappel met een scherp kartelmes op het vruchtvlees. Snij de partjes sinaasappel tussen de schillen los.

Opmaken

Leg de broccoli en spitskool om en om op een groot bord. Lepel de dressing over de groente heen en verdeel de partjes sinaasappel over de salade.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |