Carrot Cake

Soms is het goed om even af te koelen. Als je boos bent, of uit de sauna komt bijvoorbeeld. Deze carrot cake neemt het alleen wel heel serieus. Na het bakken heeft het uren behoefte aan een cooldown. Dit heerlijke recept van De Bonte Tafel kost weinig bereidingstijd maar wel veel wachttijd. Begin dus vroeg!

Bereidingstijd: 20 minuten / Oven: dik een half uur / Afkoelen: 2 uur

  • 450g bloem
  • 450g suiker
  • 1 tl zout
  • 1 el natriumcarbonaat (te koop bij natuurvoedingswinkels)
  • 1 el koekkruiden
  • 3 ½ dl maïsolie
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g gehakte walnoten
  • 100 g geraspte kokos
  • 200 g ananasroomkaas (door 200 g. roomkaas te mengen met 2 el Verse ananas of ananas uit blik)
  • Poedersuiker
  • 350 g gekookte en gepureerde wortels
  • Springvorm van 22 cm doorsnede

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 C. Vet de springvorm licht in en bekleed het met bakpapier. Zeef de bloem en meng met suiker, zout, natriumbicarbonaat, koekkruiden en vanillesuiker. Voeg nu de olie en de eieren toe. Klop het tot een geheel. Meng de wortelpuree, kokos en walnoten er goed door en schep het in de springvorm.

Bakken

Bak het een dik half uur in de oven. Als je er een breipen (mes, vork of iets anders) erin steekt en deze komt er schoon uit dan mag ie de oven uit. Dan is het wachten geblazen.

Piece of cake

Geef de carrotcake zeker twee uur de tijd om af te koelen. Als je door het wachten bijna wortel schiet, dan is ie klaar. Ontdoe dan de cake van de springvorm en snijd het overdwars doormidden. Besmeer het met de ananasroomkaas. Maak van wat water en poedersuiker glazuur en laat deze vanaf het midden van de cake langs de taart glijden. Garneer eventueel met een klein beetje geraspte verse wortel.

Mmm! Eet smakelijk!

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |