Chinese kool-wraps met gemarineerde koolraap, venkel en appel met romige kerriedip

chinese kool rolletjes

Er is eigenlijk maar één nadeel aan de Chinese kool-wraps met gemarineerde koolraap, venkel en appel met romige kerriesaus: het is haast te mooi om op te eten! Serveer de wraps feestelijk als voorgerecht met een goed glas witte wijn.

voor 8 wraps:

  • 100 gram koolraap, geschild en staafjes van ½ cm dik
  • 100 gram venkel, in staafjes van ½ cm dik
  • 50 gram (Pinova) appel, ongeschild en in staafjes van ½ cm dik
  • 1 el citroensap
  • 4 bladen van de Chinese kool
  • 1 mandarijn
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout
  • 2 el mayonnaise
  • 2 el crème fraîche
  • ½ el gembersiroop
  • ½ tl kerriepoeder

Blancheren & marineren

Breng ruim water aan de kook. Blancheer de koolraap 3 minuten en spoel koud. Blancheer de venkel 3 minuten en spoel koud. Hussel het citroensap door de appelstaafjes. Marineer de koolraap in het sap en rasp van de mandarijn, de olijfolie en peper en zout. Laat 30 minuten staan.

Chinese kool snijden

Snij in de tussentijd het witte, stevige deel van de Chinese koolbladen af, dat is ongeveer de onderste helft van het blad. Dat gebruik je niet meer in dit recept.

Bewaar het stevige gedeelte van de Chinese Kool echter wel want het laat zich heerlijk roerbakken met wat verse knoflook en rode peper

Je gebruikt de bovenkant van het blad. Snij dat in de lengte in tweeën en verwijder de harde witte nerf. Je houdt nu 8 stukken blad over van ongeveer 8×12 cm. Blancheer de kool 30 tellen in het kokend water en spoel ze koud. Dep ze droog met een theedoek. Leg alle 8 de stukken koolblad op een plank.

Wraps maken van Chinese kool

Verdeel de reepjes uitgelekte koolraap, venkel en appel over de 8 stukken blad en rol ze tot een rolletje.

Kerriedip

Meng voor de dip de mayonaise, crème fraîche, gembersiroop en kerrie door elkaar. Breng op smaak met zout en een flinke snuf peper.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |