Citroentaartjes met frambozen-hangop

Citroentaartjes met frambozen-hangop…oioioi wat een heerlijk dessert is dít! En ook helemaal niet zo moeilijk. Begin wel een avond van te voren met de hangop!

voor 4-5 één-persoonstaartjes

  • 4-5 blaadjes bladerdeeg
  • Snuf vanillepoeder
  • 2 eieren
  • 1 dl melk
  • 1 dl room
  • ½ citroen, rasp en sap
  • 75 gram suiker of 4 el ahornsiroop
  • 3 tl bloem
  • Boter voor het invetten van de vormpjes
  • 4-5 souffléschaaltjes van Ø8-9 cm
  • 0.5 liter volle yoghurt
  • Frambozenjam van goede kwaliteit, liefst bereid zonder suiker
  • Wat vloeibare honing
  • Een handjevol (diepvries)frambozen

Frambozen-hangop maken

Schep de avond van te voren de yoghurt in een vergiet waarin je een vochtige theedoek legt. Laat de yoghurt 8 uur uitlekken. Schep er naar smaak een paar eetlepels frambozenjam door. Vind je de hangop niet zoet genoeg voeg er dan nog wat honing aan toe. Verwarm de diepvries frambozen in een pannetje tot ze hun sap loslaten. Roer deze losjes door de hangop.

Citroenroom maken

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm de room, melk, suiker of ahornsiroop en vanille op een zacht vuur. Gebruik je suiker laat die dan smelten in de warm vloeistof. Roer de eieren los met de bloem en een scheut van de warme room-melk. Zet het vuur onder de pan uit en voeg het aangemaakte bloemmengsel toe. Roer goed door zodat het iets gaat binden. Voeg het citroensap en -rasp toe.

Taartjes bakken

Vet de vormpjes goed in met boter. Steek cirkels uit het bladerdeeg, maak ze zo groot zodat de bodem en de zijkanten van de vormpjes bedekt zijn met deeg. Leg in elk vormpje het bladerdeeg en vul ze tot 1 cm onder de rand met de citroenroom. Schuif ze voorzichtig in de oven en bak de taartje in 20-25 minuten gaar. Laat de taartjes afkoelen tot ze lauwwarm zijn.

Serveer de citroentaartjes met een schep hangop, Mmmmmmm!


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |