Courgetteballetjes met kokos

bio courgette stamppot werner drent

Courgetteballetjes met kokos, een verrassend receptje van Femke van den Heuvel. Dit recept is desgewenst veganistisch te bereiden. 

  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 100 gram geraspte kokos
  • 100 gram speltbloem
  • 1 el kerrie
  • Zout naar smaak
  • Sap van ½ citroen
  • 100 gram zonnebloempitjes
  • 100 gram pompoenpitten
  • 1 ei of 1tl baksoda om luchtiger te maken
  • Ghee of olie om te frituren

Aan de slag!

Rasp de courgette grof (in de keukenmachine). Laat uitlekken in een vergiet en knijp het vocht eruit. Vermeng de courgette met de overige ingrediënten. Je moet goed kneden om een balletje te vormen. Draai 1 balletje, bak en proef of de smaken goed zijn. Zo ja draai van de rest ook balletjes en frituur goud bruin.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |