Courgettebeignets

Courgettes zijn zo heerlijk veelzijdig. Probeer ook eens deze courgettebeignets van Marion Pluimes van o.a. het prijswinnende kookboek ‘De kleine vegetariër’ en de (eerste) Eko-keurmerk gecertificeerde kookschool De Groene Kookacademie!

  • 1 courgette
  • basilicum gedroogde
  • zout
  • 200 g gebuild meel
  • 2 theel bakpoeder
  • 2½ dl bruiswater
  • 2 eetl gedroogde lavas
  • peper naar smaak
  • kruidenzout naar smaak
  • frituurolie
  • prikkers

Schaaf de courgette

Maak met de kaasschaaf plakken van de courgette en bestrooi dit met basilicum en wat zout.

Beslag als een lintje

Maak met de overige ingrediënten behalve de olie, een beslag wat als een lint van de lepel loopt en laat dit 15 min rusten.

Frituren

Maak met een prikker en de opgerolde courgette vast. Doop dit zorgvuldig in het beslag. Frituur het stokje tot goudbruin.

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |