Crostini (of slablad gevuld) met geplette tuinbonen, dille en geitenkaas

Dit super lekkere tuinbonenreceptje komt van chef Femke van den Heuvel van Vlam In de Pan te Haarlem. Serveer het met sneetjes zuurdesembrood of rol de geplette tuinbonen in slablad! 

Tip! Combineer de crostini’s of het slablad met geplette tuinbonen, dille en geitenkaas met het tuinbonensoepje met basilicum en munt!

  • 1 teen knoflook
  • 150 gram verse tuinbonen, schoon
  • 25 gr. geraspte oude kaas
  • 2 el. dille, gehakt
  • 5 el. olijfolie
  • 2 el. citroensap
  • Snuf grof zeezout
  • 100 gr. geitenkaas, verkruimeld
  • Sneetjes zuurdesembrood of (Romaanse) slabladeren

Vijzelen

Doe de knoflook met de dille en grof zeezout in een vijzel en stamp tot een pasta. Stoom de tuinbonen in 5 minuten gaar. Heb je veel geduld, ontdoe ze van het tweede schilletje, dan zijn ze mooi groen. Het hoeft niet.

Nog meer opm te vijzelen

Doe de tuinbonen (eventueel in porties) in de vijzel en stamp het met een snuf zout en olie tot een pasta. Vermeng met het knoflook/dille-mengsel, de geitenkaas en de oude kaas. Breng op smaak met citroensap en de overgebleven olie en peper en zout.

Crostini maken òf in slablad wikkelen

Rooster de sneetjes zuurdesembrood in de oven en verdeel de tuinbonenpuree over de sneetjes. Of wikkel de puree in (Romaans) slablad.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |