Deegballetjes van spinazie in boter-en-saliesaus met een salade van daikon

Wauw wat een lekker recept is dit weer: de deegballetjes van spinazie in boter/salie-saus combineren perfect met de salade van daikon!

Ook fijn: gebruik oud brood voor dit recept!

Deegballetjes van spinazie in boter/salie-saus

  • 200 gr. stevig oud brood
  • 2 dl. melk
  • 230 gr. gekookte spinazie, grof gesneden
  • 1 ui
  • 100 gr. boter + 20 gr.
  • 80 gr. boekweitmeel
  • 1 ei
  • 150 gram oude kaas
  • nootmuskaat
  • salieblaadjes
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 handjevol geraspte Parmezaanse kaas

Salade van daikon

  • Daikon geraspt
  • 1 puntpaprika of waspeen
  • Rucola, ijsbergsla en/of sla

Dressing

  • 2 eetl. olie
  • 1 eetl. azijn
  • 1 theel. mosterd
  • 1 theel. honing
  • peper en zout.

De deegballetjes van spinazie in boter/saliesaus

 

Weken

Week het brood in de melk, gedurende een ½ uur. Knijp daarna het brood goed uit.

Stoven

Stoof de spinazie in een beetje olie in een wok en doe het daarna in een zeef om het overtollige vocht te verwijderen. Snijd de ui in kleine stukjes en bak deze in 20 gr. boter totdat ze zacht en glazig zijn geworden. Meng brood, gebakken ui, boekweitmeel, ei, kaas, spinazie, zout, peper en een snufje nootmuskaat goed door elkaar. Maak je handen nat en rol kleine balletjes grootte van een bitterbal. Breng een pan water aan de kook met zout. Kook de balletjes totdat ze naar boven komen drijven. Haal ze dan met een schuimspaan uit het water en houdt ze warm, in bijvoorbeeld een oven van 80 ˚C.

Smelten

Smelt boter op zacht vuur, voeg de salie toe, laat het dat even op een laag vuur zachtjes pruttelen om veel smaak te krijgen. Serveer de balletjes met kaas en salie boter en strook nog wat Parmezaanse kaas erover.

De salade

Breng water aan de kook, snijd de paprika in dunne reepjes en blancheer die een minuut in het kokende water, spoel direct af. In plaats van paprika kan ook waspeen kort geblancheerd worden. Rasp of snijd de daikon in dunne plakjes, smaak een beetje als radijs. Geniet!


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |