Erwtjes op z’n Turks

Kom je van vakantie terug en zijn in je biologische moestuin de peultjes uit hun voegen gegroeid? Geen probleem, je hebt de lekkerste doperwten die je je kunt voorstellen. Laat daarvoor de peulen doorgroeien tot ze dik en rond zijn en de huls geel-lichtgroen kleurt. Dop ze en zie daar, prachtige doperwten!

  • 200 gram gedopte erwtjes of als je geen moestuin hebt verse doperwten van de groenteboer of erwtjes uit de diepvries
  • paar takjes munt
  • paar takjes dille
  • 1.5 dl Turkse yoghurt, te koop bij de Islamitische supermarkt
  • peper en zout
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • snuf paprikapoeder

Turkse erwtjes, ’t is een peulenschil!

Breng een laagje water aan de kook en kookt de erwten in 5 minuten gaar. Serveer ze op z’n Turks. Hussel daarvoor wat gehakte verse munt, dille en olijfolie door de erwtjes. Schep ze op een schaal. Neem wat lepels dikke Turkse yoghurt, breng die op smaak met peper, zout en een teentje knoflook. Schep de yoghurt op de erwtjes en strooi er een beetje paprikapoeder overheen.

Serveer dit gerecht als voorgerecht met wat brood of als groentegerecht bij een hoofdmaaltijd met lamskoteletjes of gebakken plakken aubergine en een tomatensla met feta, rode ui en zwarte olijven.

Eet smakelijk!

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |