Fluweelzachte courgettesoep

Chef-kok Lisette Bossert vond een joekel van een courgette in haar biologische moestuin. Haar culinaire hart ging direct sneller kloppen. Ze bedacht er dit super(zachte) biobudget soepje mee!

 voor 1.5 liter soep

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, geschild en in plakken
  • 2 teen knoflook, geschild en grof gehakt
  • 1 wortel, geschild en in stukken
  • 1 prei, gewassen en in stukken
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 tak tijm
  • 6 peperkorrels
  • snuf zout
  • 1 joekel van een courgette van 1 kg  (of meerdere kleine tezamen 1 kg) , in plakken van 4 cm
  • een kleine courgettes van ca.  250 gram, in kleine blokjes voor de garnering

Courgette wordt ook wel mergpompoen genoemd. En behoort (evenals de pompoen) tot de komkommerfamilie.

(tegen de) kook

Verhit de olie in een diepe pan. Voeg de ui en knoflook toe, bak ze op matig vuur glazig. Voeg wortel, prei, rozemarijn, tijm, peper en zout toe. Giet er 6 dl water bij. Breng de boel aan de kook en houdt het 20 minuten tegen de kook aan. Verwijder de rozemarijn en tijmtak.

Uitstekende courgettes

Voeg de courgette plakken toe. De bovenste plakken moeten ongeveer 3 cm boven de bouillon uitsteken, heb je te weinig bouillon voeg dan wat water toe. Als je deze verhouding aanhoudt dan krijg je straks een fluwelig gebonden soep. Kook de courgette in 10 minuten door en door gaar. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de courgette blokjes toe. Verhit de soep tot aan het kookpunt en serveer.

Eet zacht!

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |