Frittata met geroosterde groenten

Frittata komt oorspronkelijk uit Italië. Van het Italiaanse platteland om precies te zijn. Het werd net als bij pizza gebruikt om restjes van groenten en dergelijke van de dag voordien te gebruiken. Heel budget dus! Deze frittata met geroosterde groenten van Eef & Lien is ook niet zo’n aanslag op je portemonnee. Desalniettemin smaakt dit recept alles behalve goedkoop!

Bereidingstijd: voorbereiden: 50 minuten / bereiden: 15 minuten

  •  700 gr. groenten om te roosteren (bijv. pompoen, aardappel, pastinaak, biet, paprika) in stukken van 2 cm
  • 8 eieren
  • 4 el olijfolie (of boter)
  • 4 el geraspte parmezaan of een andere pittige kaas
  • Basilicum in reepjes
  • Zout, peper

Groenten roosteren (kan dag van te voren)

Verwarm de oven voor op 200C. Meng alle groenten met 2 el olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout. Rooster het ca 40 minuten in de oven.

De frittata maken

Klop de eieren in een kom en breng op smaak met peper en zout. Verhit de olie (of boter) en bak de geroosterde groenten in 2 minuten. Voeg de geklopte eieren toe. Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Bak tot de eieren gestold zijn. Bestrooi dan met de kaas en basilicumreepjes. Zet het nog 3 à 4 minuten onder de grill tot het goudbruin is.

Snij in parten en serveer met een groene salade.

Buon appetito!

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |