Frittate met boerenkool, schapenkaas en zwarte olijven

We hadden al de frittate met geroosterde pompoen, boerenkool en geitenkaas en nu hebben we ook deze heerlijke winterse fritatte met boerenkool, schapenkaas en zwarte olijven! Yammie! Serveer deze frittate als lunch bij een kop wortelsoep met gember en laurier en versgebakken brood.

  • 400 gram boerenkool, zonder nerven en stelen
  • 250 gram ui
  • 3 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 225 gram belegen schapenkaas
  • 50 gram zwarte olijven op olijfolie
  • 8 eieren
  • 3.5 dl crème fraîche

Boerenkool blancheren

Verwarm de oven voor op 175 graden. Breng een pan met water aan de kook. Blancheer de boerenkool in 7 minuten gaar. Stort de groente in een vergiet en spoel de bladeren koud. Knijp het vocht er uit. Snij de boerenkool in repen.

Ui en knoflook fruiten

Snij de ui in blokjes en hak de knoflook grof. Fruit beide in de olijfolie tot ze glazig en gaar zijn.

Fritatte de oven in

Rasp de schapenkaas. Hak de olijven grof. Breek de eieren in een kom, voeg de crème fraîche toe en klop goed door met een garde. Voeg boerenkool, ui, knoflook, kaas en olijven aan het eimengsel toe. Breng op smaak met peper en zout. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier, vet de zijkanten in met olie of boter. Schep het frittate-mengsel in de vorm en bak hem in 30 minuten gaar en geurig.

Smakelijk!


1 reactie

  1. yvanka 19 maart 2013 @ 17:33

    Heerlijk gerecht! In plaats van boerenkool heb ik groene kool gebruikt ook een aanrader!

Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |