Frittate met geroosterde pompoen, boerenkool en geitenkaas

Met dit recept laat chef Lisette Bossert niet alleen zien hoe veelzijdig wintergroenten zijn maar ook dat frittate ook perfect in de herfst- en wintermaanden kan!  Heerlijk met een frisse salade en een schaal gebakken paddenstoelen….

voor 8 flinke stukken (is je dat wat te veel? Neem dan van alle ingrediënten de helft)

  • 600 gram oranje pompoen
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout
  • 100 gram boerenkool, of palmkool, de harde nerven verwijderd
  • 3 tenen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 el gehakte rozemarijnnaaldjes
  • 50 gram verse geitenkaas of geitenfeta in blokjes
  • 15 eieren, bio natuurlijk, of demeter da’s nog beter

Pompoen garen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de pompoen in plakjes van 1 cm dik. Leg ze op een ovenplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout. Hussel de boel goed om en bak de pompoen in 15 minuten gaar.

Boerenkool beetgaren

Was de boerenkool, breng een bodem water aan de kook en kook de bladeren in 7 minuten beetgaar. Giet ze in een vergiet en spoel de groente goed koud. Knijp het overtollige water eruit en snij de kool in dunne repen.

Ui, knoflook en rozemarijn fruiten

Snij de ui en knoflook in kleine blokjes en fruit ze met de rozemarijn zacht aan in wat olijfolie. Breek en hussel de eieren in een mengkom.

Frittate bakken

Voeg de pompoen, boerenkool, uimengsel en geitenkaas toe. Roer even door en breng op smaak met peper en zout. Bedenk de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met olie. Schenk het eimengsel in de vorm en bak de frittate in 35 minuten gaar en goudbruin.

 

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |