Frittate met halfgedroogde tomaatjes, mais en geitenkaas

Voor de halfgedroogde tomaatjes moet je op tijd beginnen maar dat is het dubbel en dwars waard, de smaak is fantastisch! Dit gerecht is heerlijk bij de lunch maar ook als avondmaaltijd doet ‘ie het goed met gekookte basmatirijst en een kruidige peulvruchtenstoof.

  • 8 eieren, los geklopt
  • 2 dl crème fraîche
  • 150 gram stevige verse geitenkaas, in stukjes gebroken
  • 1/2 bos bladpeterselie, fijn gehakt
  • 300 gram mais (diepvries)
  • 200 gram rode ui, fijn gesnipperd
  • Scheutje olijfolie
  • 400 gram kerstomaat
  • 3 teen knoflook
  • 1/2 tl venkelzaad
  • 1/2 citroen
  • 30 ml olijfolie
  • Peper en zout

Begin met de half gedroogde tomaatjes te maken

Verwarm de oven voor op 120 graden. Snij de tomaatjes doormidden en leg ze op een bakplaat. Hak de knoflook fijn, vijzel het venkelzaad fijn en rasp de schil van de citroen. Strooi alles over de tomaatjes met de olijfolie en een flinke snuf peper en zout. Hussel goed door elkaar. Leg de tomaten helften met de snijkant naar boven. Schuif de plaat in de oven en laat de tomaten in 2.5 uur drogen. Ze zijn nu klaar voor gebruik.

Tijd voor de fritatte!

Verhoog de temperatuur van de oven naar 180 graden. Vet een springvorm in met olie en bedek de bodem met bakpapier. Klop de eieren los. Blancheer (garen in kokend water) de mais in 5 minuten gaar. Smoor de rode ui, zonder te kleuren, gaar in wat olijfolie. Meng ei met crème fraîche en voeg de mais, rode ui, peterselie en gedroogde tomaatjes toe. Vermeng de ingrediënten voorzichtig met een spatel. Giet eimengsel in de springvorm en verdeel de stukjes geitenkaas. Bak de frittate in 30 minuten gaar en bruin.

Geniet!


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |