Gebakken knolselderij met kruidenyoghurt

Dit is een heerlijk receptje voor de lunch met brood erbij. Maar ook als onderdeel van een maaltijd doet íe ’t prima. Eet het bijvoorbeeld met wat gebakken witvis (bestrooien met peper en zout, door de bloem halen en bakken in olijfolie) en quinoa met geroosterde oesterzwammen.

 Voor de knolselderij

  • 1 knolselderij
  • olijfolie
  • peper en zout
  • handje vol jong paardenbloemblad of rucola of raapsteel

 Voor de kruidenyoghurt

  • 250 ml dikke yoghurt
  • klein bosje peterselie
  • klein bosje munt en wat takjes tijm, uit je kruidentuin of de winkel
  • mespunt (gerookt) paprikapoeder
  • peper en zout

Blancheren

Schil de knolselderij in blokken van ongeveer 3 cm. Breng een laagje water aan de kook en blancheer de knolselderij en 5 minuten gaar. Schep ze in een vergiet en spoel de groente koud af onder de stromend water.

Kruid de yoghurt

Schep de yoghurt in een kom. Hak de peterselie, munt fijn en voeg ze toe. Ris de blaadjes van de tijm en voeg ze toe. Voeg paprikapoeder toe en peper en zout naar smaak. Roer goed om.

Droog de knolselderijblokjes in een schone theedoek. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de groente gaar en bruin aan alle kanten.

Serveren

Verdeel het paardenbloemblad, de rucola of de raapsteeltjes op een mooi bord. Sprenkel er wat olijfolie, peper en zout overheen. Schep de knolselderijblokken over het bladgroen. Verdeel de kruidenyoghurt over de warme knolselderij.

 

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |