Gefrituurde broccoliroosjes met frispittige yoghurtdip.

Broccoli is een echte allemansvriend. Het is zo ongeveer de eerste groente die baby’s gepureerd voorgeschoteld krijgen en de rest van hun leven blijven eten. Je kunt er culinair alle kanten mee op. Broccoli is zo gezond en lekker, maar om het nu altijd maar te koken is ook een beetje saai. Vandaar dit ‘volwassen’ recept voor gefrituurde broccoliroosjes met een lekker frisse en spicy zuiveldip met radijsjes. Geïnspireerd op de Indiase keuken. Heerlijk als hartig hapje of als bijgerecht van een lekker vet visje als makreel of zalm.

Voor de dip:

  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 10 radijsjes geraspt
  • 250 ml Boerenyoghurt
  • Sap van halve citroen
  • Komijnpoeder
  • Korianderpoeder
  • 1 eetlepel gehakte platte peterselie

Voor de gefrituurde broccoliroosjes:

  • 200 ml plantaardige (frituur)olie
  • 1 ei
  • 100 gram bloem
  • 250 ml ijskoud water
  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • ½ theelepel venkelzaadjes
  • 500 gram broccoli in kleine roosjes
  • zoutvlokken

Bereiding

Meng de ingrediënten voor de dip in een schaaltje tot een lekker lobbig sausje. Zet even koel om de smaken in te laten trekken.

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Was ze en dep ze droog. Verhit de olie in een diepe koekenpan tot ongeveer 180 graden. Gooi de zaadjes in de olie. Klop het ei met de bloem en het water tot een vloeibaar beslagje.. Haal de broccoli door het beslag en frituur ze in porties in de olie tot goudbruin. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Serveer zo heet mogelijk met de zuiveldip voor een tegelijkertijd fris en pittig hapje.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |