Gegrilde aubergine, broccoli en granaatappel met een yoghurt-tahin saus

IMG_9884

Een prachtige smaakcombinatie: gegrilde aubergine, beetgare broccoli en frisse granaatappel met een sausje van yoghurt en tahin. Perfect als flinke lunch of als bij- of voorgerecht!

Hoe krijg je  perfect gegrilde aubergineplakken? Dat legt chef Lisette Bossert je in dit recept haarfijn uit!

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 200 gram broccoli in roosjes
  • 5 el granaatappelpitten
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 15 gram lichte tahin
  • Snuf gerookt paprikapoeder
  • 1 el fijn gehakte peterselie
  • Peper en zout
  • Kruidige olijfolie

Dé manier om aubergines te bereiden!

Snij een aubergine in acht parten. Dat doe je als volgt; Snij de aubergine eerst in de lengte doormidden. Leg beide helften met de open kant op de snijplank. Snij ze allebei in de lengte in tweeën en vervolgens de kwarten weer doormidden. Leg de aubergineparten in een vergiet, bestrooi ze met een theelepel zout, hussen even door en laat ze 45 minuten uitlekken.

Even de broccoli blancheren

Blancheer de broccoliroosjes 3 minuten in kokend water. Giet ze af, spoel ze koud en laat heel goed uitlekken.

Sausje maken

Meng de yoghurt met de tahin, paprikapoeder, peterselie en peper en zout naar smaak.

Aubergines grillen

Dep na 45 minuten de aubergine-parten droog. Bestrijk ze met olijfolie. Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de aubergines aan beide kanten in enkele minuten gaar en mooi bruin gestreept.

Salade opmaken

Leg afwisselend parten aubergine, roosjes broccoli, wat granaatappelpitten op het bord. Schep een paar lepels saus over de groenten en ga zo door tot alles op is. Besprenkel het gerecht met olijfolie en wat peper.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |