Gegrilde courgette & (punt)paprika met fetakaas & munt

Zo simpel kan lekker zijn: gegrilde courgette met puntpaprika fetakaas en munt! Serveer als bijgerecht of als salade met een stuk goed brood.

  • 2 courgettes, gesneden in plakjes van 1 cm
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 el fijngehakte munt
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr fetakaas
  • 2-3 el balsamicoazijn
  • 7-7 el olijfolie
  • zout & peper

Grillen

Warm de grill in de oven tot 220C of verhit een grillpan op halfhoog vuur. Wrijf de courgettes in met een beetje olijfolie. Leg ze onder de grill op een stuk aluminiumfolie (of bak ze in een grillpan). Plaats de hele paprika´s ernaast. Na ongeveer 5 minuutjes draai je de groenten om. Paprika´s hebben meer tijd nodig.

Dressing

Hak de muntblaadjes fijn, pers de knoflook en meng ze met wat olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper.

Serveren

Leg de courgettes in een schaal en giet de dressing eroverheen. Schil de paprika’s met de hand en breek ze in streepjes. Voeg de paprika toe aan de courgettes. Meng alles goed door elkaar en serveer met stukjes fetakaas erop.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |