Gegrilde groenlof (of witlof), pruimenchutney en gebakken schapenkaas

gegrilde groenlof, pruimenchutney en gebakken schapenkaas

Dit receptje verdient veel lof. Groenlof om precies te zijn maar als je dat niet kunt vinden dan mag het ook met witlof. Gegrild en geserveerd met pruimenchutney en gebakken schapenkaas, wauw!

Voor- of lunchgerecht voor twee personen

  • Chutney: 250 gram Opal pruimen, ½ kleine rode ui, 3 teen knoflook, 4 cm rode peper, 2 el appelazijn, 1 el appeldiksap, peper en zout
  • 2 struiken groenlof
  • Olijfolie
  • 100 gram schapenfeta
  • 1 ei
  • 2 volle el bloem
  • Paneermeel
  • Neutrale olijfolie

Deze chutney is zeer te pruimen!

Ontpit de pruimen en snijd ze in blokjes. Snipper de ui, knoflook en rode peper fijn. Verhit 1 el olijfolie in een kleine koekenpan. Bak op laag vuur de ui, knoflook en peper aan tot de ui glazig is. Voeg de pruimen toe en roer goed door. Voeg azijn en diksap toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur gaar koken. Laat de chutney afkoelen en breng op smaak met peper en zout.

Groenlof (of witlof) grillen

Verhit een grillpan op hoog vuur. Snijd de groenlofstruikjes in de lengte in vieren. Smeer alle kanten in met olijfolie. Grill de lof aan alle kanten zodat er mooie bruine grillstrepen ontstaan, de lof is dan beetgaar.

Kaas paneren

Snijd de kaas in dikke repen. Maak drie schaaltjes; één met het losgeklopte ei, één met de bloem, één met het paneermeel. Wentel de kaasrepen één voor één achtereenvolgens door de bloem – het ei- de paneermeel. Verhit een bodem neutrale olijfolie in een kleine koekenpan. Bak de gepaneerde kaasrepen aan alle kanten bruin en knapperig.

Serveer de gegrilde lof met de chutney en de gebakken kaas!


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |