Gegrilde koolrabi met paprika

gegrilde koolrabi

Koolrabi, wat moet je daar nou mee? Grillen! Dat zachte koolachtige smaakje wordt dan net wat steviger en dat in combi met zoet geroosterde paprika, wauw! Ideaal als voorgerecht of als lunchgerecht.

  • 1 koolrabi
  • 1 rode paprika
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn
  • Peper en zout

Blaker de paprika

Prik de paprika aan een vleesvork en rooster hem boven de vlam van het gasfornuis tot alle kanten geblakerd zijn. Stop hem in een plastic zakje en knoop dat dicht. Laat de paprika afkoelen.

Koolrabi grillen

Schil de koolrabi en snijd hem in plakken van ongeveer 1 cm dik. Bestrijk de plakken met lekkere olijfolie. Verhit een grillpan en grill de plakken aan beiden kanten met mooie bruine strepen. Leg de koolrabi in een enkele laag op een bord en bestrooi met zout en een flinke snuf peper.

Samenvoegen en genieten!

Verwijder de schil en zaadlijsten van de paprika en snijd hem in repen. Meng met een snufje peper en zout en leg de paprika op een bergje in het midden van de koolrabi. Schenk een klein scheutje balsamico over de paprikarepen en serveer.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |