Gekarameliseerde bietjes

Het is één van de persoonlijke favorieten van chef Nina Brenjo. Het kost wat oventijd maar dan heb je ook wat: gekarameliseerde bietjes, heerlijk!

Tip! De gekarameliseerde bietjes zijn verrukkelijk als bijgerecht of in de (maaltijd)salade.

  • 5 middelgrote bietjes
  • 6-8 eetlepels olijfolie
  • 5/6 takjes tijm
  • 3 theelepels balsamico
  • 3 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels honing
  • 2 teentjes knoflook,  fijn gehakt met een snufje zout in de vijzel
  • zout en peper

Wassen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de bietjes goed onder koud water en droog ze. Snij de punten af en snij ze in partjes.

Mengen

Meng de bietenpartjes goed met olijfolie, takjes tijm,
balsamicoazijn, citroensap, honing, knoflook en zout en peper.

Bakken

Bak ze rond 45 minuten in de oven of tot dat de bietjes gaar en gekarameliseerd zijn.


2 Comments

  1. Henk van den Assem 4 januari 2014 @ 16:49

    Nooit zulke lekkere bietjes gegeten!!

    Bedankt voor dit heerlijke recept

  2. ellen 17 januari 2014 @ 13:11

    een super recept lijkt mij dit.
    hier ga ik van het weekeinde nou es lekker van genieten.
    kippenpoot erbij en het kan niet meer stuk.
    bedankt

Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |