Geroosterde aardappelsoorten en onvergetelijke groenten

Annette van Ruitenburg: ‘Naar aanleiding van een artikel in een agrarisch blad waarin ik een oproep deed aan telers voor meer biodiversiteit kreeg ik spontaan twee zakken Koopmans blauwe toegezonden. Een mooie aardappel met inderdaad een blauwe schil en romig gele binnenkant. Heerlijke aardappel en in dit gerecht ook goed van smaak. Wat is dat toch mooi al die kleuren en soorten aardappel bij elkaar, en allemaal weer anders van smaak. Natuurlijk kunnen er ook Onvergetelijke groenten als pastinaak, wortelpeterselie en nog veel meer bij. Maar voor dit gerecht gebruikte ik de hierna beschreven ingrediënten.’

  • Aardappelsoorten als: Koopmans blauwe, Roseval, Truffelaardappel, Muizen, Annabelle en Texla
  • zoete aardappel
  • pompoen
  • knolselderij
  • twee eetlepels venkelzaadjes
  • knoflook
  • olijfolie
  • zout, peper
  • rozemarijn takjes

Roosteren

Verwarmen de oven voor op 200ºC. Was de aardappelen goed  met bijvoorbeeld een borstel en snij het in stukken. Pompoen wassen doorsnijden, pompoenpitten eruit halen (gebruik deze geroosterd als snack) en in blokjes snijden. Knolselderij schillen en ook in blokjes snijden. Alle groenten daarna op een doek drogen en in de ovenschaal doen. Dan olie, een teentje knoflook venkelzaad en de kruiden erbij doen. De schaal 40 tot 50 minuten in de oven. Na een minuut of tien de ovenschaal afdekken met wat folie.

Knofloken en garen

Aan het einde de knoflook tenen er uit halen en pureren ze zijn inmiddels zacht geworden. Meng een beetje olie door knoflookpuree en giet dit over de groenten. Takjes rozemarijn er uit halen. Omschudden en nog 5 minuten laten garen.

 

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |