Geroosterde koolraap met knoflook

Koolraap. Typisch zo’n wintergroente waar je niet een-twee-drie weet wat je ermee moet. Nou, Marion Pluimes heeft het antwoord: geroosterde koolraap met knoflook! Heel biobudget, gezond én lekker!

  • 1/2-1 koolraap
  • 30 ml extra vergine olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • salie en dragon
  • zout en versgemalen peper
  • balsamicoazijn

Op het vuur (of inductie)

Verwarm de oven voor op 230°C. Maak de koolraap schoon en snijd er mooie repen van, ± 2 cm dikte. Verhit de olie in een grote hittebestendige hapjespan op matig vuur. Voeg de koolraap toe. Voeg de knoflook toe en bestrooi het geheel met zeezout, peper, salie en dragon. Bak de koolraap zonder te roeren 5-10 minuten en zet de pan zonder deksel in de oven.

De oven in

Bak de koolraap circa 20-30 minuten en voeg naar behoefte nog een beetje olie toe. Schud de pan geregeld heen en weer, tot de koolraap bruin en krokant is.

Maak de koolraap naar smaak

Breng de koolraap eventueel verder op smaak met extra zeezout en peper: sprenkel de balsamico azijn erover en roer alles goed door.

Dit recept komt ook aan bod tijdens de cursus Puur koken van de Groene Kookacademie!


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |