Geroosterde paprika gevuld met feta-olijf-kerstomaten

geroosterde paprika gevuld met feta-olijf-kerstomaten

Een simpel maar waanzinnig lekker receptje van Lisette Bossert: geroosterde paprika gevuld met feta-olijf-kerstomaten. Heerlijk als voor-/lunchgerecht met een stuk brood en een goed glas wijn.

Ingrediënten voor vier personen:

  • 2 grote rode paprika’s
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 100 gram schapenfeta
  • 4 el kalamata olijven
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl verse tijmblaadjes
  • 250 gram kerstomaten

We beginnen met de paprika’s

Verwarm de oven voor op 180 graden.  Snij de paprika’s in de lengte doormidden en laat daarbij het kroontje zitten. Verwijder voorzichtig de zaadlijsten. Leg de paprika-helften met de open kant naar boven op een bakplaat. Giet er een scheutje olijfolie en wat peper en zout in. Rooster de paprika’s 15 minuten in de hete oven.

Dan komt de rest

Verkruimel de feta, hak de olijven grof en snij de knoflook in ultra dunne plakjes. Haal de plaat uit de oven en schakel de temperatuur terug naar 170 graden. Verdeel feta, olijven, knoflook en tijm over de vier paprika’s. Verdeel de tomaatjes over de paprika’s en zet de plaat terug in de oven. Bak nog 20 minuten tot de tomaatjes goed gaar zijn.

Geniet!


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |