Geroosterde wortelpeterselie met honing, mosterd en tijm

Een heerlijk gerechtje voor een winterse winter of een winterse lente… De wortelpeterselie wordt heerlijk kruidig-zoet en combineren heel goed met deze spinazietaart. En afgekoeld zijn ze als lunchgerecht heel lekker bij een groene salade met schapenkaas en radijsjes.

  • 300 gram wortelpeterselie
  • 1 el vers tijmblad
  • ½ el acacia honing
  • ½ el mosterd, fijn
  • 1 el olijfolie

Peterseliewortel blancheren

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de peterseliewortel en snij ze in dikke plakken. Breng een laag water aan de kook en blancheer de wortelplakken 5 minuten. Spoel ze koud onder de stromende kraan.

Mengen

Doe de groente in een kom en meng het met tijm, honing, mosterd, olijfolie, een flinke snuf zout en peper. Hussel alles goed door elkaar.

De oven in

Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat en schep daar de wortels op. Rooster gedurende 15 minuten, draai de plakken om en rooster nog eens 10 minuten. Serveer warm of op kamertemperatuur.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |