Gevulde tomaat met een carpaccio van courgette en biet

Lekker eten betekent niet per se uren in de keuken en ingewikkelde recepten. Dit bewijst chef Desirée Vegter maar nog eens met haar eenvoudige doch heerlijke recept voor gevulde tomaat met een carpaccio van courgette en biet, yammie!

  • 2 bieten
  • 1 courgette
  • 1 sjalotje
  • olie/azijn
  • peper/zout
  • 1 tomaat per persoon
  • 1 blikje tonijn (met fsc keurmerk) voor 2 personen of voor een vegaversie : blokjes kaas, paneermeel en knoflook

Tomaten legen en vullen

Snijd de tomaat aan de bovenkant open of snijd deze in zodat de tomaat niet omvalt als je deze op een bord zet. Haal de tomaat leeg. Meng de tonijn met peper, eventueel wat kaas en verse kruiden. Liever vegetarisch? Dan maak je een vulling met blokjes kaas of geraspte kaas, een beetje geperste knoflook en wat paneermeel voor binding en stevigheid. Vul de tomaat en zet deze apart.

Bieten & courgette-carpaccio

Kook de bieten in de schil kort, ongeveer 5 minuten. Laat ze afkoelen en snijd ondertussen hele dunne plakken courgette, gebruik eventueel een Chinese mandoline.Haal de schil van de afgekoelde bieten en snijd deze ook in dunne plakken.

Vinaigrette maken & bord opmaken

Maak een vinaigrette van een fijngesneden sjalotje, olie, azijn, peper en zout. Neem een groot bord en maak deze langs de rand op met de plakken biet en courgette, om en om. Besprenkel de carpaccio met  de vinaigrette.

Warm of koud, kan allebei

Zet de gevulde tomaat in het midden. De tomaat kan je koud of warm serveren. Als je de tomaat warm wilt, zet je de tomaat 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 C.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |