Gewokte Chinese kool met groenten en rijst

Dit is gewoon zo’n lekker doordeweeks gerecht waar je niet uren voor in de keuken hoeft te staan om een fijne voedzame maaltijd op tafel te kunnen zetten.

  • 2 tenen knoflook, fijn gesnipperd
  • 1 rode peper, fijn gesnipperd
  • 3 cm stuk gember, fijn gehakt
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 Chinese kool, in reepjes gesneden
  • ½ courgettes, in ringen van 0.5cm gesneden
  • ½ middelgrote prei, in ringen gesneden
  • 2 middelgrote wortels, in ringen van 0.5cm gesneden
  • ½ stronk broccoli, in roosjes gebroken
  • 5 el sojasaus
  • 2 tl Chinese 5-spice poeder (optioneel)
  • 300 gr biologische basmati rijst

We will, we will: wok you!

Verhit de zonnebloemolie in de wok tot een zeer hoge temperatuur. Bak de gember en peper. Voeg na een minuut de knoflook toe. Blijf nog 10 seconden roeren voor dat je de prei, wortels en broccoli toevoegt aan het spijsmengsel. Wok de groenten voor 3 à 4 minuten en voeg de courgettes en Chinese kool toe. Doe na ongeveer 4 à 5 minuten de sojasaus erbij (en eventueel de 5-spice poeder). Schep het goed door de groenten en draai het vuur uit.

Basmati rijst koken en mengen

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak en meng het met de groenten. Serveer direct!


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |