Gratin van raapjes, zoete aardappelen en/of pompoen

Het geheim van veel gerechten is tijd. Het fijne van dit gerecht is dat jij maar eventjes in de keuken staat en dat verder de oven het werk doet! Een heerlijke combinatie van raapjes, zoete aardappels en/of pompoen. Genieten!!!

  • 300 g geschilde (zoete) aardappelen of 300 gram pompoen (of een combinatie)
  • 2 flinke rapen of vier kleinere
  • 1 eetl. boter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl volle melk
  • ¼ theel. nootmuskaat
  • 100 g belegen kaas, geraspt
  • peper & zout
  • 25 g broodkruim

Wassen, schillen, snijden

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, spoel ze af en snijd ze in dunne plakjes. Schil de pompoen en snijd ze in stukjes. Kook eventueel de pompoen kort zodat ze makkelijker te schillen is. Was de raapjes en snijd daarna in dunne plakjes.

In laagjes

Vet een ovenschaal in met boter en wrijf in met knoflook. Doe er laag voor laag de aardappel en/of pompoen en raap in en bestrooi licht met peper en zout.

Bijna de oven in maar niet voordat…

Je het sausje en de gratin gemaakt hebt! Doe de helft van de geraspte kaas bij de melk voeg nootmuskaat toe en klop het los. Giet dit mengsel over de ovenschotel. Strooi er de resterende kaas en broodkruim over en zet de schaal 40 minuten in de voorverwarmde oven.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |