Groene shake met Paksoi

Paksoi is een heerlijk sappige koolvariant. Het bevat veel vitaminen en mineralen en is zeer makkelijk te bereiden. De groente is  zeer populair in voornamelijk Aziatische gerechten. Het wordt dan meestal geroerbakt, niet te lang en blijft op die manier lekker knapperig en sappig. Met een sjalotje, een teentje knoflook, een paar ringetjes verse rode peper roerbak je zo een heerlijk maaltje bij elkaar. Rauw is het ook erg lekker en kan goed in salades worden verwerkt. Maar voor wie geen zin heeft in een salade is een groene gezonde groentenshake een makkelijk en lekker alternatief. Je kunt variëren met ontelbare groenten- en fruitcombinaties al naar gelang je humeur en behoefte. Belangrijk is dat je super verse biologische groenten gebruikt voor een heerlijk groen en lekker resultaat.

Deze shake is ook handig om (verse!) restjes in te verwerken.

Groene shake voor 2

  • 3 verse stengels paksoi met bladgroen
  • 2 bladeren verse ijsberg of Romaanse sla
  • 1 a 2 glazen koud water
  • sap van 1 halve citroen
  • 1 peer

Maak de groenten goed schoon en snijd in gelijke stukken, doe ze in je blender. Voeg het sap van de citroen, het water en de peer toe en zet de blender aan. Laat goed mixen totdat alles redelijk vloeibaar is. Voeg als het te dik is eventueel wat extra water toe en blender nogmaals. Verdeel over twee glazen en geniet!

Wil je wat meer pit? Vervang het water dan (deels) door versgeperst grapefruitsap of voeg een klein beetje gembersiroop toe.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |